Hyldahl står ved ansvar for franske aktiehandler

Det er usikkert, om de handler med franske aktier, som Nordea har brugt til at spekulere i udbytteskat, kom forbi Christian Hyldahls bord, skriver Børsen. Men han står ved sit ansvar, fortæller han.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

(Rubrik og underrubrik opdateret kl. mandag kl. 8:37, red.)

Christian Hyldahl, topchef i ATP, er ikke sikker på, om han havde kendskab til de franske aktiehandler, som blev brugt til at spekulere i udbytteskat, mens han var chef for den ansvarlige afdeling i Nordea. Men han står ved sit ansvar, siger han til Børsen.

Erhvervsmediet kunne tirsdag afsløre, at Nordea ikke kun har været med til at spekulere i udbytteskat i Schweiz fra 2006 til 2008. I 2005 og 2006 lavede banken også handler i Frankrig, som var designet til refusion af fransk udbytteskat.

På tidspunkt var Christian Hyldahl chef for den afdeling i Nordea, som stod for handlerne.

"Som jeg også sagde i 2016 blev jeg involveret i transaktioner, når de var større end handelsdeskens rammer, fx de to handler, der endte i en retssag og Nykredit-handlen, som jeg burde have haft på lystavlen. Inden for handeldeskens rammer har der givetvis været lignende, mindre handler – også i andre lande - der ikke var forbi mit bord. Det ændrer ikke ved, at jeg står ved mit ansvar for aktiviteterne som øverste chef for aktieområdet," skriver Christian Hyldahl i et svar til Børsen, hvor han også understreger, at han i dag tager afstand fra den type af handler.

Karsten Lauritzen har endnu ikke taget stilling til Hyldahls rolle som ATP-topchef

Venstre om ATP-topchefs problematiske handler: Det er alvorlige beskyldninger

Nordea indrømmer udbyttehandler i Frankrig 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også