FinansWatch

ATP vidste godt at australsk partner "ikke var duksedrenge"

Danske ATP var klar over, at den australske bank Macqaurie, der er kommet i stormvejr som følge af sagen om massiv svindel med udbytteskat, gik til stregen, når det handler om skat. Det siger ATP-chef Christian Hyldahl. Alligevel investerede man sammen med banken i TDC.

Foto: PR

Australske Macqaurie er blevet hårdt kritiseret for sin rolle i sagen om svindel med udbytteskat, der har kostet de europæiske statskasser milliarder. ATP, der er partner med banken i investeringen i TDC, vidste godt, at banken "ikke var nogen duksedreng", da man indgik samarbejdet. Det fortale ATP-topchef Christian Hyldahl forleden på kapitalfondenes brancheforenings årsmøde, skriver Berlingske Business.

Det har tidligere været fremme, at Macquarie, da banken var medejer af Københavns Lufthavn, sendte en del af afkastet i skattely, men alligevel valgte ATP altså at gå sammen med banken, hvilket Hyldahl på årsmødet forklarede således:

"Vi vidste godt, at Macquarie ikke var nogle duksedrenge, da vi gik ind i investeringen. Vi har set i lufthavnen, at de gik til stregen, hvad angår skat. Men det er rigtigt svært at undgå det her, hvis vi skal lave forretning internationalt," sagde Hyldahl, men tilføjede, at de danske pensionskasser, der har investeret i TDC, har lavet en skattekonstruktion, der hegner Macquarie ind, skriver Berligske.

Macquarie rådgav hovedmistænkt i dansk udbyttesag

Kapitalfond i udbytteskandale central i milliardkamp om danske elkunder

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs