FinansWatch

Macquarie rådgav hovedmistænkt i dansk udbyttesag

Den australske investeringsbank Macquarie indgik et samarbejde med den britiske erhvervsmand, som er mistænkt for at stå bag omfattende svindel med udbytteskat i Danmark.

Foto: Ritzau/Scanpix/Rick Rycroft

Den australske storbank Macquarie rådgav den britiske erhvervmand, som mistænkes for at være arkitekten bag omfattende svindel med udbytteskat i Danmark. Det skriver Finans.

Macquarie bekræfter over erhvervsmediet, at det samarbejdede med britiske Sanjay Shah i 2012. Ifølge Shah drejede samarbejdet sig om de såkaldte cum/ex-transaktioner med aktier i Luxembourg.

Investeringsbanken forklarer selv, at samarbejdet på forhånd var godkendt af skattemyndighederne i Luxembourg.

De tre pensionskasser ATP, PKA og PFA, som ejer TDC sammen med Macquarie, har nu bedt om at få en forklaring fra Macquaire.

Statens britiske advokat har rådgivet mistænkte Shah

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs