FinansWatch

Kapitalfond i udbytteskandale central i milliardkamp om danske elkunder

En stor spiller i den verserende sag om udbytteskat har forsøgt at sikre sig kontrollen med Danmarks største monopolforretning med el.

Foto: Ritzau/Scanpix/Rick Rycroft

Den kontroversielle australske investeringsbank Macquarie har gennem de seneste måneder spillet en aktiv rolle i det kommende milliardsalg af elnettet i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Det erfarer EnergiWatch.

Macquarie har aktivt forsøgt at lande en aftale om delvis overtagelse af Radius, et forsøg der dog er strandet inden for de seneste uger. Var handlen lykkedes for Macquarie, ville de have overtaget kontrollen med cirka en million danske elforbrugere, fortæller kilder tæt på processen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs