FinansWatch

Regnskab: ATP taber stort på afdækning

Det samlede resultat ender i plus, men massiv tilbagegang i ATP's afdækningsvirksomhed trækker ned.

Foto: Sine Fiig

Bundlinjen hos ATP viser et plus på 5,3 mia. kr. efter årets tre første kvartaler. Det er en betragtelig tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet lå på 18,9 mia. kr.

Årsagen til dette skal hovedsageligt findes i pensionsgigantens afdækningsvirksomhed, der efter pensionsafkastskat ender på -8 mia. kr., hvor man sidste år opnåede et plus på 2 mia. kr.

Swaprenten er skurken

Det store fald skal ifølge ATP findes i det faktum, at den 30-årige danske swaprente helt usædvanligt er blevet lavere end den tilsvarende europæiske swaprente, hvilket giver større afdækningsudgifter.

Afkastet af investeringsporteføljen i ATP blev på 15,7 mia. kr. før skat, svarende til 4,2 pct. Der var positive afkast i fire ud af fem risikoklasser. Særligt risikoklassen Renter bidrog positivt til periodens afkast med 11,3 mia. kr.

Reserver styrket

Pensionsvirksomheden endte med et plus på 1,6 mia. kr., hvilket er en markant forbedring i forhold til samme periode sidste år, der tilførte 143 mio. kr. til bundlinjen.

Det samlede resultat tilførte 5,2 mia. kr. til ATP's reserver, der ved udgangen af tredje kvartal ligger på 75,2 mia. kr.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs