FinansWatch

Nye gebyrer får danske bilister til at købe forsikringer

Efter at det nu kan koste dagsgebyrer ikke at have den lovpligtige ansvarsforsikring på motorkøretøjer, er antallet af uforsikrede bilister faldet markant.

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Nicolai.

I begyndelsen af året trådte nye regler i kraft, der betyder, at alle ejere af motorkøretøjer uden den lovpligtige ansvarsforsikring kan blive opkrævet dagsgebyrer på 250 kroner.

Nye tal tyder på, at det har haft en effekt på antallet af bilister uden den påkrævede forsikring. Det skriver forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse på baggrund af en opgørelse fra DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring).

"Ifølge SKAT's Motorregister var der ved lovens vedtagelse omkring 50.000 uforsikrede køretøjer herhjemme, men det tal er altså nu faldet til omkring 15.000, hvilket er sket ved 20.000 ejere af motorkøretøjer har tegnet forsikring, mens de resterende køretøjer er blevet afmeldt hos Motorstyrelsen," lyder det i meddelelsen.

Skulle man pådrage skade på andre uden at have den lovpligtige forsikring, ender regningen hos DFIM, der finansieres gennem de betalende forsikringskunder. Det har kostet alle ejere af et motorkøretøj med den lovpligtige ansvarsforsikring over 70 mio. kr. om året, lyder det i meddelelsen.

Det beløb bliver dog formentlig lavere de kommende år, vurderer Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

"Jeg er meget tilfreds med, at gebyrerne har vist sig at have en så positiv indvirkning allerede, for det bør ikke være bilister med den lovpligtige ansvarsforsikring, der skal bruge deres forsikringspræmie til at betale for de uforsikrede," siger Henrik Sagild i meddelelsen.

Kampagne og dagbøder har halveret antallet af uforsikrede bilister

Bilister uden lovpligtig forsikring slipper for bøder lidt endnu

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs