FinansWatch

Bilister uden lovpligtig forsikring slipper for bøder lidt endnu

Uventet mange henvendelser fra motorejere får DFIM til at udskyde bøden for ikke at have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring.

Foto: Ritzau Scanpix/Mogens Flindt

Bilister uden orden i forsikringerne slipper for bøder lidt endnu.

Med årsskiftet trådte det ellers i kraft, at motorejere kan opkræves dagbøder a 250 kr., hvis de ikke har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på sit køretøj.

Men DFIM, Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, har valgt at udskyde indførelsen af bøder med tre uger til den 24. januar. Det skriver DFIM på sin hjemmeside.

"Det sker på grund af et uventet, stort antal henvendelser til Skat fra borgere, der har modtaget varslingsbrev om manglende ansvarsforsikring på deres køretøj," lyder det på hjemmesiden.

"Da de ekstraordinært mange henvendelser har betydet længere sagsbehandlingstid, har mange brugere eller ejere af et køretøj ikke kunnet nå at få afmeldt deres køretøj hos Skat," lyder det videre.

Derfor forlænger DFIM nu fristen for alle, der enten mangler at få afmeldt deres køretøj hos Skat eller som endnu ikke har fået købt en ansvarsforsikring.

Tal fra Skats Motorregister viser, at der kører cirka 50.000 køretøjer rundt på de danske veje uden den obligatoriske ansvarsforsikring. Hvis man pådrager skade på andre og ikke har den lovpligtige forsikring, ender regningen hos DFIM, der finansieres gennem de betalende forsikringskunder.

50.000 danskere kører rundt uden lovpligtig forsikring – snart vanker der bøder

Politiets scannere fanger tusindvis uden gyldig forsikring 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs