FinansWatch

Kampagne og dagbøder har halveret antallet af uforsikrede bilister

Det har battet at indføre dagbøder til bilister, der ikke har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring.

Foto: Ritzau Scanpix/Mogens Flindt

Det har haft en markant effekt, at det i dag koster kontanter, hvis man som ikke har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring.

Det skriver Forsikring & Pension i en pressemeddelelse.

Folketinget vedtog i maj sidste år, at det fra starten af 2019 koster dagbøder på 250 kr., hvis man som motorkøretøjejer ikke har tegnet forsikringen.

Indførelsen af gebyret blev efterfølgende udskudt til 24. januar, men det har alligevel – sammen med en kampagne fra DFIM, Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring – halveret antallet af motorkøretøjer på de danske veje, der ikke er forsikret.

Rigspolitiet har således opgjort, at der per 21. januar er 26.868 uforsikrede køretøjer, mens en lignende opgørelse 27. november sidste viste 49.389 uforsikrede køretøjer.

En del af faldet kommer dog fra afmelding af køretøjer frem for nytegnede forsikringer.

"Vi har frem til i dag haft meget travlt på telefonerne for at hjælpe de mange tusind ejere eller brugere af køretøjer, primært knallerter, med at rådgive dem til at få afmeldt deres solgte, skrottede eller stjålne knallert. På en enkelt dag før jul modtog vi 3.700 opkald. Hertil kom hundredevis af mails med spørgsmål typisk om, hvordan man fik afmeldt sin knallert og dermed undgik at skulle betale dagsgebyr," udtaler Maria C. Dyrehauge fra DFIM i meddelelsen.

Bilister uden lovpligtig forsikring slipper for bøder lidt endnu 

50.000 danskere kører rundt uden lovpligtig forsikring – snart vanker der bøder 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs