Analytiker: Tryg-regnskabet er mere end godkendt - væksten fortsætter

Tryg har leveret et godt regnskab, hvor forsikringskoncernen formår at holde vækstmoment, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen. Han forventer dog ikke, at selskabet kommer til at kunne fortsætte helt i samme tempo.
Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, kalder Tryg-regnskab "mere end godkendt". | Foto: PR/Sydbank
Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, kalder Tryg-regnskab "mere end godkendt". | Foto: PR/Sydbank
AF RITZAU FINANS

Trygs regnskab får de første tre måneder får et anerkendende nik med sig på vejen fra Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank.

"Regnskabet er mere end godkendt - det er et godt regnskab," siger han.

Derfor regner analytikeren også med, at regnskabet vil blive taget vel imod af investorerne, der fredag formiddag sender aktien op med 3,4 pct.

Mikkel Emil Jensen påpeger blandt andet, at Tryg har formået at holde vækstdampen oppe i første kvartal i år. Noget, der eller ventes at komme under pres af analytikerkorpset, der følger forsikringsselskabets gøren og laden:

"Vi ser, at Tryg formår at holde gang i det vækstmomentum, der har været i et stykke tid nu. Det sker blandt andet ved at kunne tilbyde flere nye produkter samt på partnerskabet med Danske Bank," siger Sydbank-analytikeren og fortsætter:

"Og vi ser, at væksten er bredt funderet med fremgang både på privatkunderne og i erhvervssegmentet. Og særligt i Erhverv Danmark er der vækst. Når det er sagt, regner jeg ikke med, at Tryg kan fortsætte helt i samme tempo."

Færre skader end ventet

Det forsikringsteknisk resultat i kvartalet var på 751 mio. kr. Og det var bedre end det, analytikerne havde ventet på 733 mio. kr.

Mikkel Emil Jensen havde inden regnskabet ventet, at denne post ville lande på 686 mio. kr.

"Skadesforløbet er bedre, end hvad jeg havde regnet med på trods af, at Tryg fortæller, at niveauet på frostskader var fire gange så højt som sidste år. Men der er fortsat en del medvind fra covid-19. Samlet gav det 77 mio. kr. i første kvartal, hvor jeg havde regnet med 80 mio. kr.," siger Sydbank-analytikeren.

Investeringsafkast i hopla

I første kvartal sidste år, hvor corona blev en del af dagligdagen i hele verden, endte Trygs investeringsafkast på et underskud på 980 mio. kr. I år viser kvartalet et plus på 343 mio. kr.

"Her lander Tryg rigtigt flot - og en del bedre end ventet," påpeger Mikkel Emil Jensen.

"Resultatet her er især gunstigt påvirket af det pæne afkast på aktiebeholdningen," siger han.

Ifølge et estimat indsamlet af Tryg selv, havde analytikerne ventet et plus på denne post på 150 mio. kr.

Mikkel Emil Jensen bider mærke i, at den underliggende - det vil sige justeret for tilkøb - vækst er positiv:

"Fjerner vi covid-19 og den slags, så får vi altså en underliggende vækst på 0,9 procentpoint. Det er altså noget stærkere, end vi har set i de foregående kvartaler. Og det til trods for, at de ikke forbedrer sig i det private segment. Det kommer altså rigtigt meget fra deres industrisegment, hvor man har lavet en masse initiativer - så lønsomheden er bestemt på rette vej her," siger Mikkel Emil Jensen.

Tryg om RSA-opkøb: "Vi kører i højt gear"

Morten Hübbe: Kæmpe fabriksbrand kostede flere hundrede millioner

Danske Bank-samarbejde har givet Tryg 35.000 nye kunder

Hübbe: Super tilfreds med høj kundetilfredshed og præmievækst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også