FinansWatch

Morten Hübbe: Kæmpe fabriksbrand kostede flere hundrede millioner

En enkelt brand kastede gjorde markant indhug i Trygs industriforretning i første kvartal, fortæller adm. direktør Morten Hübbe.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

En enkelt stor fabriksbrand kostede mange millioner i erstatningsudbetalinger hos Trygs industriforretning i første kvartal.

Forsikringsresultatet i Trygs industriforretning faldt af samme årsag til 47 mio. kr. fra 180 mio. kr. i samme periode sidste år.

Ifølge Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, er der tale om en stor bygningsbrand inden for internationale forsikringer for danske industrikunder.

"Den fylder en del. Vi er oppe i flere hundrede millioner kroners klassen, men heldigvis har vi noget reassurance, som dækker næsten halvdelen af det," siger han i et interview med Ritzau Finans.

Kundens navn oplyses ikke.

"Men det, vi kan sige, er, at det er en af vores store danske industrikunder, og en af deres store udenlandske fabrikker, som har haft en stor brand," uddyber Morten Hübbe.

Samlet set ligger Trygs storskader dog på samme niveau som første kvartal sidste år, hvor der dengang var flere, men mindre skadeshændelser på det område.

I forhold til vejrrelaterede skader har frosten udløst en del erstatninger.

"I Danmark har vi set fire gange normalt niveau af frostskader, og i Norge så vi en stigning i frostsprængte rør på 50 pct.," fortæller Tryg-direktøren.

Kvartalets samlede vejrrelaterede skader på 130 mio. kr. lå dog på et lavere end gennemsnitligt niveau for et første kvartal.

Danske Bank-samarbejde har givet Tryg 35.000 nye kunder

Tryg udbetaler igen kvartalsvist udbytte

Tryg har fremgang på forsikringsdriften 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs