FinansWatch

Hedgefonde scorer milliardgevinst på Wirecard-kollaps

Skandalerne i den tyske betalingsvirksomhed Wirecard har udløst store gevinster for en række udenlandske hedgefonde.

Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS / X90041

For en række britiske og amerikanske hedgefonde har skandalerne i den tyske betalingsvirksomhed Wirecard udløst en større milliardgevinst.

Det skriver Financial Times.

Hedgefondene har ifølge mediet samlet set tjent lige over 1 mia. euro, svarende til omkring 7,5 mia. kr., på shortpositioner i den tyske betalingsvirksomhed, hvor aktiekursen er styrtdykket den seneste uges tid ovenpå meldingen om manglende milliarder på balancen, anholdelsen af en tidligere direktør og senest torsdag anmodningen om betalingsstandsning og rekonstruktion.

Mens en Wirecard-aktie for bare ti dage siden stod i knap 105 euro, lød den seneste kurs fredag på omkring 1,3 euro. Det kan oversættes til et kursdyk på mere end 98 pct.

Blandt de udenlandske hedgefonde, som har satset på et kurskollaps for Wirecard-aktien, finder man britiske TCI Fund Management og Marshall Wace samt amerikanske Slate Path Capital.

Også den danske kapitalfond St. Petri Capitals har ifølge Finans har tjent 3,5 mio. kr. ved at satse på et kursdyk i den tyske betalingsvirksomhed.

Wirecard-aktien falder 80 pct. efter ansøgning om rekonstruktion 

Chefens 'højre hånd' på vej til at melde sig selv i tysk Wirecard-skandale

Bedragerisigtet Wirecard-chef solgte aktier for 1,1 mia. kr. i sidste uge 

EU vil have undersøgt tysk finanstilsyn efter Wirecard-sag 

Tysk finanstilsyn tippet om Wirecard i januar 2019

Politiet anholder tidligere Wirecard-topchef

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs