FinansWatch

Wirecard-aktien falder 80 pct. efter ansøgning om rekonstruktion

Det tyske betalingsselskab erklærer sig insovent og vil rekonstrueres. Aktien falder efter suspendering 80 pct. (Opdateret)

Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix

Wirecard-aktien brager i gulvet, efter den skandaleramte tyske betalingsvirksomhed torsdag har søgt om rekonstruktion ved de tyske myndigheder.

Wirecard-aktien blev som følge af meldingen suspenderet i en time af børsen i Frankfurt. Ved genoptagelsen af handlen faldt aktien med 80 pct. til 2,5 euro.

Af meddelelsen fra selskabet fremgår det, at bestyrelsen i betalingsselskabet har ansøgt retten i München om rekonstruktion "på grund af forestående insolvens og overdreven gæld."

"Det vurderes i øjeblikket, om der skal indgives insolvensansøgninger for datterselskaber af Wirecard Group," skriver selskabet.

Ansøgningen om rekonstruktion kommer efter en ualmindeligt tumultarisk uge for den tyske virksomhed. Begivenhederne blev sparket i gang torsdag i sidste uge, efter at selskabets revisorer slog alarm over 1,9 mia. euro, der angiveligt manglede i regnskabet.

Den nu daværende direktør Markus Braun trak sig umiddelbart efter fra stillingen som administrerende direktør i Wirecard, og mandag i denne uge meldte han så sig selv til politiet. Her er han under anklage fra de tyske myndigheder for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Han blev tirsdag aften løsladt mod kaution.

Dagen efter kom det så frem, at Markus Braun, samtidig med at selskabets revisorer slog alarm over de manglende milliarder, har solgt godt 5,5 mio. af sine aktier - svarende til en værdi på godt 1,1 mia. kr.

(Opdateret kl. 11.50 med oplysninger om kursfald)

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs