FinansWatch

Société Générale ramt af "vent-og-se" blandt kunder i handelsafdeling

Den franske storbank er ramt af historisk lav volatilitet på finansmarkederne, som har betydet en dæmpet efterspørgsel blandt bankens kunder på forskellige produkter til afdækning af risici.

Foto: /ritzau/AP/Jacques Brinon

En historisk lav volatilitet på finansmarkederne har fået kunderne i den franske storbank Société Générale til at holde igen med at efterspørge forskellige produkter til afdækning af deres risici.

Det ramte banken hårdt på handelsindtjeningen i tredje kvartal.

Fredag morgen kunne Société Générale fremvise et overskud i tredje kvartal på 932 mio. euro, hvilket er 15,2 pct. lavere end de 1099 mio. euro, som banken realiserede i samme periode sidste år.

Det var samtidig også et større fald end ventet, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 986 mio. euro.

Aktiviteterne i "Global Markets and Investor Services", som rummer handelsaktiviteterne, oplevede et fald i indtægterne på hele 20,7 pct. påvirket negativt af "vent-og-se-holdningen blandt investorerne i forbindelse med historisk lave volatilitetsniveauer."

"De første tegn på afmatning observeret i andet kvartal blev intensiveret med træg handelsaktivitet i august og en sen genopblomstring i afslutningen af kvartalet," skriver Société Générale i regnskabet.

/ritzau/FINANS

EU dropper opsplitning af banker

Macron maner valutafond til besindighed før græsk gældsmøde

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere