FinansWatch

Analysehus: De negative renter vender tilbage for at blive i mange år

Når centralbankerne får bugt med inflationen, vil de negative renter vende tilbage, vurderer analysehus, der forventer, at vi vil have negative renter helt frem til 2050.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

De danske banker skal ikke pakke de negative renter alt for langt væk. I hvert fald ikke hvis man skal tro analysehuset Oxford Economics.

Ifølge Finans forventer Oxford Economics, at vi helt frem til 2050 vil leve med lave eller negative renter.

”Så snart presset fra inflationen letter, vender centralbankernes renter tilbage til de meget lave niveauer, vi så i 2010’erne igen. Det vil især være udtalt i eurozonen,” skriver Daniel Harenberg, cheføkonom i Oxford Analytics, ifølge Finans.

Den 22. juli hævede ECB sin rente med 0,5 procentpoint til 0 pct. Nationalbanken fulgte trop og justerede indlånsrenten fra -0,6 pct. til -0,1 pct., og siden har mere end 20 danske pengeinstitutter meddelt, at de sløjfer de negative renter for privatkunder.

Over 20 banker vil udfase negative renter - men slutdatoen spænder bredt

Banker holder fast i negative renter for erhvervskunder: ”Vi ønsker en bæredygtig indtjening”

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs