FinansWatch

Meme-aktier kører igen: AMC i vilde udsving

Biografkæden AMC og andre meme-aktier steg voldsomt onsdag efter ny bølge af hype på sociale medier.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

Der er torsdag atter rift om "meme"-aktier i USA, hvor blandt andet den amerikanske biografkæde AMC kortvarigt poppede i vejret. Blot for efterfølgende at dykke.

"Meme"-aktierne som begreb dækker over aktier, hvor efterspørgslen er markant, ikke som følge af selskabets økonomiske udvikling, men snarere på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Begrebet opstod tilbage i januar, hvor der på det sociale medie Reddit blev slået på tromme for computerspilkæden Gamestop, der herefter tordnede i vejret.

Og hypen om aktierne og reklamerne for dem fortsætte. Ifølge Bloomberg hænger der plakater med budskaber som "AMC to the moon" på gadehjørner og til pool-fester i USA.

AMC, der steg 95 pct. onsdag, lå en overgang 20 pct. højere i formarkedet torsdag, men er siden faldet noget tilbage og ligger med et tab på 5 pct. Årsag: AMC har torsdag meldt ud, at selskabet sætter 11,55 mio. nye aktier til salg.

Der er torsdag ifølge Bloomberg fremgang til andre aktiefavoritter på sociale medier som Blackberry og Workhorse Group, der stiger henholdsvis 9 pct. og 14 pct. oven i gevinster onsdag på 32 pct. og 20 pct.

Gamestop falder derimod 4 pct. til 270 dollar efter at være steget 13 pct. onsdag. Ved årsskiftet lå Gamestop i 18,84 dollar, og aktien er altså 14-doblet i år.

Reddit-investorerne sender meme-aktierne op på ny

Gamestop-sag satte spotlight på investeringsplatformes metoder: Nu vil dansk direktør øge gennemsigtigheden 

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs