FinansWatch

Gamestop-sag satte spotlight på investeringsplatformes metoder: Nu vil dansk direktør øge gennemsigtigheden

Amerikanske investeringsplatforme har oplevet fremgang i kølvandet på Gamestop-sagen. Men hypen har også kastet lys over investeringsplatformes metoder. Nu vil den danske direktør for investeringsplatformen Public, Jannick Malling, forsøge at øge gennemsigtigheden.

"Kulturen i den finansielle sektor har aldrig været berømt for sin gennemsigtighed, og vi synes, det er tid til, at det ændrer sig," skrev Public i meddelelse, da beslutningen blev annonceret. | Foto: NTB/CARLO ALLEGRI/REUTERS

I januar blev det amerikanske selskab Gamestops aktie centrum for et opgør mellem store hedgefonde og en hær af internetinvestorer, som fik sendt aktiens pris på himmelflugt, hvilket fik de investeringsplatforme til at opleve massiv vækst i antallet af brugere.

Det kastede senere lys over de metoder, investeringsplatforme gør brug af, mens der fra flere sider er blevet sat spørgsmålstegn ved, om der er behov for at stramme lovgivningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs