FinansWatch

Simon Kollerup om negative renter: Debatten er ikke slut

Ifølge erhvervsministeren er det nødvendigt at tage en debat om bankernes negative renter. Det siger han på et pressemøde efter at have forholdt sig stort set tavs siden en omtalt Facebook-opdatering.

Foto: LISELOTTE SABROE

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) sætter nu lidt flere ord på sin meget omtalte Facebook-opdatering, hvor han skosede bankerne for at indføre negative renter, skriver Børsen.

I forbindelse med et pressemøde, der handlede om sommerhjælpepakken til dansk erhvervsliv, fremhæver han, at det er lykkes at starte en debat.

"Den debat glæder jeg mig til at følge, og den er bestemt ikke slut efter en Facebook-opdatering og en del artikler. Men det er en nødvendig debat at tage i vores samfund, og jeg glæder mig til at tage den videre," siger erhvervministeren uden at komme ind på, hvad han konkret vil gøre ved, at mange banker har sænket grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter på deres indlån.

Debatten om negative renter blussede for alvor op, efter at først Nordea og siden Danske Bank sænkede grænsen for, hvor mange penge man skal have stående i banken uden at skulle betale for det, til 100.000 kr.

I et opslag på Facebook erklærede Simon Kollerup, at grænsen var nået, uden dog at fortælle hvad han ville gøre.

Siden gik Nationalbanken i rette med erhvervsministeren ved at påpege, at bankernes rentesatser er en sag mellem bankerne og bankernes kunder. Liberal Alliance har indkaldt Simon Kollerup til samråd om sagen.

Mybanker-direktør: "Indfør fuldt rentefradrag for de negative renter"

Lunar indfører positiv indlånsrente op til 50.000 kr. resten af året 

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs