Hver syvende medarbejder i danske pengeinstitutter arbejder med hvidvask og terrorfinansiering

Mere end 5.550 af ansatte i danske banker, sparekasser og andelskasser bruger deres arbejdstid på at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering, viser tal fra Finansforbundet. Samtidig er antallet af underretninger steget med over 25 pct. 
Der har aldrig været flere, der arbejder med bekæmpelse af terrorfinansiering og hvidvask i danske pengeinstitutter end i dag, viser nye tal fra Finansforbundet. | Foto: Pexels.com / Pixabay
Der har aldrig været flere, der arbejder med bekæmpelse af terrorfinansiering og hvidvask i danske pengeinstitutter end i dag, viser nye tal fra Finansforbundet. | Foto: Pexels.com / Pixabay

Det er egentlig en gammel nyhed.

Danske pengeinstitutter har i årevis rekrutteret massevis af nye compliancemedarbejdere til nyoprettede enheder, der bekæmper finansiel kriminalitet som hvidvask og terrorfinansiering.

Men tal fra Finansforbundet gør nu udviklingen meget konkret.

Tallene viser, at omtrent hver syvende medarbejder i banksektoren i 2020 arbejder med bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Det svarer til omtrent 5500 medarbejdere, og det er en stigning på knap 30 pct. fra 2019, hvor 4268 ansatte i sektoren var beskæftiget med disse problemstillinger.

Finansforbundet skriver også, at Finans Danmark forventer, at der vil blive sendt cirka 52.000 underretninger om mistænkelige transaktioner til Hvidvasksekretariatet i år. I 2019 modtog sekretariatet cirka 41.000 underretninger, og dermed vil der være tale om en stigning på over 25 pct., hvis Finans Danmark får ret.

Bankernes centrale hvidvaskønske bliver opfyldt i ny aftale: "Vi er meget begejstrede"

Nyt politiforlig skal styrke hvidvaskbekæmpelse

Stadig flere ansatte i banker arbejder med bekæmpelse af hvidvask

Banker har fået næsten 740.000 hvidvaskalarmer i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også