Investeringsfond vil finde yngre investorer gennem crowdfunding

Kan man crowdfunde sig til en ejendom? Det spørgsmål ser investeringsfonden Difko nærmere på. Direktøren tænker i nye baner, som måske kan åbne vej til yngre investorer. Det kræver dog først en tilladelse fra Finanstilsynet.
Foto: PR/Difko
Foto: PR/Difko
AF SACHA SENNOV, EJENDOMSWATCH

Investeringsfonden Difko står foran en omfattende fornyelse.

Som EjendomsWatch skrev forleden, vil den nyansatte direktør Niels Jørgen Pedersen tage den 42 år gamle fond i en ny retning. Der skal foretages flere investeringer i grøn energi såsom solceller og vindmøller, men det skal også være muligt for kunderne i fonden at påvirke, hvad de kan putte deres penge i – og her kommer crowdfunding ind i billedet:

"I dag forventer folk, særligt de unge, mere end bare en investering. De vil tage stilling til, hvad de putter deres penge i. Det skal vi kunne imødekomme, og her mener jeg, at crowdfunding rummer et enormt potentiale, der også er enormt overset," siger Niels Jørgen Pedersen til EjendomsWatch.

Størstedelen af Difkos investeringer har de senere år været i ejendomme. Niels Jørgen Pedersen vurderer, at 80 pct. af porteføljen er i ejendomme. Der skal fortsat, også via crowdfunding, smides penge i ejendomme, men målet er at reducere andelen til 50 pct. af investeringerne.

Ved at åbne op for crowdfunding som supplement til eksempelvis bankfinansiering vil han give investorerne, som er almindelige danskere, en mulighed for i endnu højere grad selv at vælge, hvad de vil sætte deres penge i. Det skal nemlig gøres til en oplevelse at investere penge via Difko, siger direktøren:

"Det handler helt klart om oplevelsesøkonomi. Med crowdfunding får du mulighed for at tage stilling med dine penge. Jeg kalder det for penge med holdning, men uden det er ekstremt."

"Udover et afkast hos Difko så får du også en mulighed for selv aktivt at tage stilling til din investering. Med crowdfunding kan kunderne også på sigt komme til os med forslag til, hvad de gerne vil investere i."

Tanken om crowdfunding er en del af en større strategiplan for Difko, som Niels Jørgen Pedersen har udtænkt, siden han kom til som ny direktør for nylig.

"Jeg ser store muligheder i crowdfunding. Det er en måde at finansiere på, som er helt ny og med de nye betalingsstrømme, som går uden om bankerne, gør det crowdfunding voldsomt interessant," lyder det fra Niels Jørgen Pedersen, der kommer fra en stilling hos Nordea, hvor han har arbejdet gennem 17 år.

Han har selv haft berøring med crowdfunding i sin tid i Nordea, hvor han blandt andet så, hvordan det blev anvendt til at finansiering af tyske vindmøller, og han kunne sagtens se samme type investeringer blive en af de første, Difko ville foretage, når man får taget hul på den nye finansieringskilde.

En lille udfordring

Før crowdfunding overhovedet kan komme på tale, skal Niels Jørgen Pedersen have realiseret en anden del af sin strategi. Det er at få sænket den nuværende nedre grænse for at investere via Difko. Beløbet skal ned fra 750.000 kr. til et sted mellem 50.000 til 100.000 kr. Det kræver dog en række tilladelser fra Finanstilsynet, blandt andet fordi det kræver en større vejledning af kunderne, når beløbet sænkes og appellerer bredere, forklarer han.

Målet om at få lov til at sænke beløbet skal både gøre det lettere for kunderne at risikosprede deres investeringer.

Herudover er det ikke alle unge, som lige står med 750.000 kr. i hånden eller på pensionsopsparingen. Ved at sænke beløbet skulle det derfor også meget gerne gøre det lettere at få fat i et yngre publikum, siger Niels Jørgen Pedersen:

"Du kan bande på, at vi kører i den retning, så snart vi har vores tilladelse. Vi kan blive dem, der er front runner på det her, og formidle penge til projekter som kan gavne rigtig meget."

"Udover at det matcher, hvad kunderne efterspørger, så det flugter det rigtig godt med vores fundats, som siger, at vi skal investere penge på vegne af almindelige danskere."

Præcis hvordan et crowdfunding setup vil komme til at se ud hos Difko, er for tidligt at kunne sige noget om, siger Niels Jørgen Pedersen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch.

Tidligere Nordea-chef skruer ned for ejendomme i jysk investeringsfond 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også