FinansWatch

JPMorgan sagsøges atter for 100 milliarder

Storinvestoren Bernard Madoffs svindelnummer efterlader bankforbindelsen JPMorgan flere søgsmål. Næppe er banken frikendt for én, før den næste banker på.

Foto: Bebeto Matthews

JPMorgan anklages for at have været en del af verdens største svindelnummer, som finansmanden Bernard Madoff stod bag, skriver business.dk.

JPMorgan har været Madoffs bankforbindelse siden 1986 og har tjent svimlende summer på Madoffs svindel via sit investeringsselskab. Det får flere til at pege på banken som medskyldig og søge erstatning herfra. Det seneste søgsmål stammer fra to investorer i investeringsselskabet, hvor anklagen fra advokaten, Steve Berman, lyder:

"JPMorgan var i praksis bankboks i Madoffs pyramidespil, og her blev der flyttet store summer fra én konto til en anden på Madoffs ordrer. Hvis JPMorgan blot havde undersøgt transaktionerne overfladisk og levet op til dets forpligtelser om at rapportere om de ulovlige handlinger, ville det have sparet investorer for millioner af dollar."

Det skriver business.dk.

Frikendt i sidste uge

I sidste uge blev JPMorgan Chase dog retsligt frikendt for et erstatningskrav på 19 mia. dollar (102 mia. kr.) fremsat af investeringsselskabets konkursbo, hvor anklagen var nogenlunde enslydende, så banken tager anklagen med ro.

Bankens talskvinde, Jennifer Zucarelli, udtaler om de to sager:

"Med hensyn til den sag (den gamle, red.), så sagde vi allerede fra starten af, at det krav skete på grundløs basis, og at vi indædt ville forsvare os mod kravet. Vi har den holdning, at det nye krav er lige så grundløst,” skriver Business.dk.

 

JPMorgan var advaret om Madoff

Storbanker sagsøges for milliarder 

Storbank bøder for Madoff 

Hedgefond betaler milliarder til Madoff-ofre

 

Mere fra FinansWatch

Nationalbanken fastholder ønske om indgreb på boligmarkedet

Da priserne var højest, foreslog Nationalbanken et indgreb på boligmarkedet, der skulle få priserne til at falde. Forslaget fik ikke opbakning hos erhvervsministeren og priserne faldt uden indgrebet. Alligevel holder Nationalbanken fast i ønsket.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs