Storbank bøder for Madoff

HSBC har indvilliget i at betale 62,5 mio. dollar i erstatning som led i en sag med finansforbryderen Bernard Madoff som omdrejningspunkt.

HSBC er gået med til at betale 62,5 mio. dollar tilbage til en gruppe investorer i den irske Thema International Fund, der har lagt sag an mod banken. Det skriver New York Times.

I forbindelse med sagen understreger HSBC at man betaler pengene tilbage, selvom banken på ingen måde vil anerkende at den har ageret forkert eller på anden vis står med et decideret erstatningsansvar.

HSBCs rolle

Sagen drejede sig om HSBCs rolle som depotbank for den irske fond Thema International Fund. Investorerne i Thema tabte i omegnen af 312 mio. dollar på at gøre forretning med Bernard Madoff og selvom HSBC ikke selv mener at have været involveret deri, så indgås der altså nu et forlig på 62,5 mio. dollar.

HSBC står anklaget i en række lignende sager, men understreger at forliget kun gælder denne ene sag med Thema International Fund. I de øvrige sager føler storbanken sig overbevist om at der findes tilstrækkeligt med bevismateriale, der taler for et forsvar af HSBC.

Bernard Madoff er formentlig ganske upåvirket af sagen. Han afsoner fortsat en dom på 150 års fængsel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også