FinansWatch

Graven: Vi fortsætter den store reduktion af lånebogen

FIH-chefen Bjarne Graven Larsen siger ligeud, at FIH er nødsaget til at fortsætte med at skære i lånebogen, fordi kapitalmarkederne er frosset fuldstændig til. Samtidig vil banken hente funding uden om Nationalbankens nye facilitet.

Foto: ESKESTAD MIK

FIH´s 50 mia. kr. store fundingpukkel bliver ikke nemmere at slæbe rundt på, når de europæiske kapitalmarkeder er frosset fuldstændig fast i takt med at den sydeuropæiske gældskrise breder sig. Selvom FIH Erhvervsbank, ifølge Bjarne Graven, er foran den plan man lagde i starten af året, så er erhvervsbanken nødsaget til at fortsætte en slankning af lånebogen, for gradvist at lukke det store indlånsunderskud frem mod 2013.

”Vores reducering af lånebogen går faktisk bedre end planen, hvor vi i første halvår har nedbragt den med cirka 10 pct. i lejet omkring 6 mia. kr. Og samtidig øger vi vores indlån med 40-50 mio.kr. pr. uge i form af indlån fra private, hvilket vil give os ca. 5 mia. kr. i løbet af 2 år. Men vi havde også håbet på, at obligationsmarkederne ville åbne op, som alt tydede på i starten af året. Det er så desværre gået den anden vej i forhold til at have muligheden for at lave usikrede udstedelser,” siger Bjarne Graven Larsen til  FinansWatch og tilføjer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs