FinansWatch

FIH en spids mindre statsafhængige

FIH Erhvervsbank fortsætter den lange vej frem mod at frigøre sig fra statsgarantierne ved at tilbagebetale statsgaranterede obligationer for mere end 2 mia. kr. (Opdateret 09.11)

Bjarne Graven og co. er igang med en opgave af dimensioner i bestræbelserne på at restrukturere bankens balance, således at det enorme indlånsunderskud bringes ned.

I den manøvre er det afgørende for banken, at den frigører sig fra funding hentet med en statsgaranti i ryggen. Her har FIH her til morgen taget endnu et skridt på vejen mod en sundere balance ved at annullere statsgaranterede obligationer til en værdi af i alt 300 mio. euro, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

"Som tidligere meddelt har FIH-koncernen aktuelt en stærk likviditetssituation. Annulleringen af obligationerne sker i forlængelse af bankens forventning om en fortsat stærk likviditet over de næste 12 måneder og for allerede nu at påbegynde tilbagebetalingen af de statsgaranterede obligationsudstedelser med udløb i 2012-13," skriver FIH.

Med denne annullering vil FIH Erhvervsbank A/S nu samlet have annulleret statsgaranterede obligationer for et beløb svarende til ca. 6,8 mia. kr. i perioden fra 27. september 2011 til dags dato.

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs