FinansWatch

Pensiondanmark fortsætter køb af retsbygninger

Pensiondanmark har nu købt den femte retsbygning inden for få år og fortsætter således eksponeringen mod ejendomme, skriver Børsen.

Senest er retsbygningen i Nykøbing Falster købt fra ejendomsselskabet Vestenberg Allé A/S.

"Det vigtigste er jo at have de rigtige kunder i butikken. I det her tilfælde er det jo staten, som er lejer, og det harmonerer perfekt med vores strategi om kun at have meget solide lejere, så vi ikke kommer til at lide tab på udlejningerne. Retsbygninger er særligt interessante, fordi der er lejekontrakter på mellem 10 og 20 år. Det er en god og langsigtet investering, som sikrer et stabilt og fornuftigt afkast til vores medlemmer,” siger Søren Ulslev, direktør for Pensiondanmarks ejendomsafdeling. Lejekontrakten for retsbygningen i Nykøbing Falster gælder frem til 2024 og bliver prisreguleret med inflationen.

Klar strategi om yderligere eksponering mod ejendomme

Ud over i Nykøbing Falster ejer Pensiondanmark også retsbygningerne i Hillerød, Helsingør, Næstved og Hjørring. Målsætningen er ifølge Søren Ulslev at have ca. ti pct. af den samlede balance investeret i ejendomme. Den nuværende balance er på ca. 110 mia. kr., hvoraf godt 8 mia. kr. er investeret i ejendomme.

I december 2010 købte Pensiondanmark sammen med ATP Magasin-ejendommene i Odense, Lyngby og Aarhus for omkring 1,5 mia. kr. Det samlede investeringsafkast for Pensiondanmark var i 2010 på 10,2 mia. kr., hvilket svarer til at medlemmerne har fået mellem 12 og 13 pct. i afkast.

Onsdag aflagde Pensiondanmark halvårsregnskab og her var der et investeringsafkast før skat på 2 pct.

Regnskab: Faldende investeringsafkast i PensionDanmark

Henrik Bjerre ind i PensionDanmarks bestyrelse

Avis: Pensionskasser vil bygge skoler

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs