Regnskab: Faldende investeringsafkast i PensionDanmark

Uroen på de finansielle markeder går ikke PensionDanmarks investeringer forbi. Investeringsafkastet blev i første halvår 2 mia. kr. mod 6,5 mia. kr. i 2010.
Foto: Lene K
Foto: Lene K

Kigger man på investeringsafkastet før skat i procent i første halvår i år, så endte det for PensionDanmarks vedkommende på beskedne 2 pct., mens det var hele 7,5 i samme periode sidste år.

Præmierne stiger fra 4,9 til 5,2 mia. kr., og banlancen vokser fra 98,4 mia. kr. til 110,3 mia. kr.

Administrationsomkostingerne ligger stabilt på 186 kr. pr. medlem i halvåret.

PensionDanmark hæfter sig selv ved, at afkastet bliver positivt for alle risikogrupper - midt i det finansielle uvejr.

Forsigtige investeringer

”Vi har tilrettelagt investeringspolitikken, så den er robust over for alt slags vejr. PensionDanmarks alderspuljer har således en betydelig risikospredning og er derfor kommet godt igennem de seneste måneders turbulens på markederne,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

De unge investorer under 41, der har den højeste eksponering over for aktier fik et afkast på 1,4 pct.

”Vi har fulgt en forsigtig investeringspolitik, så alle medlemsgrupper har opnået tilfredsstillende afkast. Samtidigt har vi gennem de seneste par år øget vores investeringer i aktiver med stabilt afkast som erhvervsejendomme, infrastruktur og vindmølleparkerne ved Nysted og Anholt. Det er også baggrunden for, at PensionDanmark i foråret blev kåret som Europas bedste pensionsinvestor i ejendomme og infrastruktur,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også