FinansWatch

Amerikanere siger farvel til Topdanmark

Den amerikanske kapitalforvalter Capital Group har solgt sine Topdanmark-aktier til Sampo. (Opdateret 9:18)

Foto: Ehrbahn Jacob Jyllands-Posten

Det var som ventet den gigantiske kapitalforvalter Capital Group, der i går solgte en betydelig portion Topdanmark-aktier til den finske forsikringskoncern Sampo.

Topdanmark har netop meddelt, at Capital – der flagede sig over 5 pct. af aktierne for lidt over to måneder siden – nu ikke længere ejer aktier.

Samtidig fortæller den eneste anden aktionær over 5 pct.-grænsen – med undtagelse af Sampo – ATP til FinansWatch, at det ikke er pensionskæmpen, der har solgt ud.

Vil holde fast

Adm. direktør Christian Sagild udtrykte efter købet i går håb om, at Topdanmark kan forblive selvstændigt, selv om Sampo har meldt det modsatte ud.

"Vi har haft en udmærket dialog med Sampo, og vi betragter dem som en glad aktionær. Vi har ikke ændret strategi som følge af det her tidligere, og det gør vi heller ikke nu. Vi ønsker at opretholde det forhold, hvor vi kan være en uafhængig og toneangivende virksomhed på det danske marked. Og jeg tror måske også, at det er det, Sampo har købt. De må jo være tilfredse med, hvordan vi har gjort det indtil nu, når de har købt mere," sagde Christian Sagild til FinansWatch.

Ændrer syn

Udsalget fik Jyske Bank til at kalde på udsalg:

"I de seneste par måneder er Topdanmark-aktien steget meget markant, og midt i april nedjusterede vi vores anbefaling til Akkumuler fra Køb efter rundt regnet 40% afkast på 6 måneder. Siden har aktiekursen bevæget sig sidelæns indtil mandag eftermiddag, hvor Sampo meddelte, at selskabet nu ejer mere end 20% af Topdanmark. Storaktionærmeddelelsen gav anledning til et kurshop, som vi ser som en god lejlighed til at sælge aktien. Vi sænker vores anbefaling til Reducer med kursmålet 1030 kr.," skriver banken.

Samtidig har Nordea hævet sit kursmål på aktien, omend dog kun fra kurs 847 til 950.

Aktien ligger netop nu i kurs 960.

Sagild: "Vi ønsker at være selvstændige"

Topdanmark: Kender ikke finnernes plan

Sampo køber yderligere op i Topdanmark

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs