Finansfolk ror mod OL-guld

Finanssektoren er stærkt repræsenteret, når Danmark sender sine roere af sted til OL i London. En af roerne er den tredobbelte verdensmester i kajak Henriette Engel, der arbejder hos Nasdaq OMX.
Henriette Engel | Foto: DAS BÜRO, Jyllands-Posten
Henriette Engel | Foto: DAS BÜRO, Jyllands-Posten
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Målsat, det er hun - den 30-årige danske kajak-roer Henriette Engel.

Og når hun d. 7. august sætter sig til rette i kajakken på det engelske rostadion, Eton Dorney, vest for Heathrow, for at ro de 500 meter, så er det for at ende på toppen af skamlen.

Som hun så selvfølgeligt fortæller om sin deltagelse ved OL i London, der holder åbningsceremoni i aften:

"Jeg skal ro første gang d. 7. august, så er der finale d. 9. Herfter skal jeg ro 200 meter d. 10., og så må vi se, om det bliver en finale d. 11. august."

Og så er stilen lige som lagt. For en finale i 500 meter kajak er ikke en finale uden Henriette Engel, mener hun selv.

"Hvis jeg ikke kommer i finanlen, så er der... Det er slet ikke en mulighed," siger Henriette Engel, der siden april har været ansat ved Nasdaq OMX - også kendt som Fondsbørsen i København. Dog uden at have haft sin første arbejdsdag.

"Nasdaq har købt mig fri frem til efter OL. Så de sidste mange måneder har jeg bare trænet. Det har været en fantastisk mulighed for forberedelse. Så nu bliver det også spændende, når jeg starter inde hos dem fysisk d. 3. september. Det glæder jeg mig til," siger hun.

Finanssektorens roere

Henriette Engel er ikke den eneste dansker fra finanssektoren, der skal deltage i ro-descipliner ved OL i London. Nykredit har hele tre repræsenteret, der indtil for nylig var i træningslejr i Østrig sammen, hvor de roede to gange om dagen for være top-klar til London.

"Det er dejligt afslappende kun at have roningen at tænke på, så vi er udhvilede, afstressede og fuldt fokuserede på, at vi skal af sted og ro stærkt i London," sagde Anne Lolk, der stiller op i letvægts dobbeltsculler, til Nykredit fra lejren.

For Henriette Engel har kajak været den primære sportsgren, siden hun som 20-årig tog et lynkursus i båden. Hun beskriver sig selv som perfektionist, hvilket også betød, at sporten ikke måtte koste på uddannelsessiden.

Kompromisser

I 2008 blev hun færdig som cand.polit og er glad for at kunne kombinere sporten med en anden interesse:

"Jeg synes, det er dejligt, at det hele ikke kommer til at handle om sporten. At komme væk fra sporten, koble af og bruge hovedet på en anden måde og ikke mindst tale om noget andet end bare sporten," siger hun om jobbet, der kommer til at fylde omtrent 20-25 timer og ugen - det samme som træningen:

"Man bliver nødt til at gå på kompromis, som jeg har gjort det med min erhvervskarriere. Og det kan godt være lidt svært ikke at være med til alt det, der foregår."

Det betyder dog ikke, at hun inden for den nærmeste fremtid er klar til at lægge sporten fra sig.

"Jeg har da tænkt på, om jeg skal se at blive voksen, men jeg nyder mit liv og kan få det til at hænge sammen økonomisk. Så lige nu tager jeg et år ad gangen. Næste år er der VM i Rio på det olympiske anlæg, det bliver sjovt."

 

Topdanmarks roere skal skabe bedre service 

Finansfolk spejler sig i topatleter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også