FinansWatch

Nordea-ansatte i chok

Fyringerne i Nordea skaber bekymring blandt medarbejderne, lyder det fra Majbritt Garbul Tobberup, formand for Kreds Nordea.

Det kom som et chok for de ansatte i Nordea, at op mod 650 stillinger bliver nedlagt i Nordea Danmark inden udgangen af 2012.

"Det kommer som et chok for medarbejderne, fordi det faktisk går rigtig godt for Nordea. Af det seneste årsregnskab kan man se, at det ordinære resultat er steget med 21 procent. Så vi synes, at ledelsen forhaster sig, når den melder så stor en nedskæring ud,” siger Majbritt Garbul Tobberup, formand for Kreds Nordea, den faglige organisation for Nordea-ansatte i Danmark, som er en del af Finansforbundet til Nyhedsbrevet Finans.

I den kommende tid skal Kreds Nordea og de faglige organisationer i Nordea i Sverige, Norge og Finland forhandle med ledelsen om, hvordan målet om færre stillinger nås.

"Vi vil forsat kræve, at ledelsen tager ansvar og imødekommer vores krav om, at nedskæringerne sker via enten naturlig afgang eller gennem frivillige fratrædelser," siger hun til nyhedsbrevet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs