FinansWatch

34 ansøgere per stilling i Danske Bank

Da ansøgningsfristen udløb i sidste uge havde Danske Bank modtaget 3.100 ansøgninger til de 90 graduate-stillinger i banken. Det er det højeste ansøgerantal nogensinde.

Foto: Jonas Pryner Andersen

At Danske Banks graduate-forløb er populært kommer ikke bag på nogen. Det har det altid været og i år var interessen da også særligt stor hvilket kunne mærkes allerede tidligere på året.

2.800 nyuddannede vil i stalden hos Straarup

Nu er ansøgningsfristen så passeret og Danske Bank har modtaget 3.100 ansøgninger, hvilket er det højeste antal nogensinde i de ni år hvor banken har opslået graduate-forløb. Det skriver Finansforbundet.

Hos banken har man bidt mærke i at nyuddannede foretrækker at blive ansat i et graduate-forløb, frem for en almindelig stilling.

”Vi oplever en stor interesse for graduate-forløbet. Det er klart min vurdering, at de nyuddannede generelt hellere vil ansættes i en graduate-stilling frem for i et almindeligt job. Til forskel fra en almindelig ansættelse bliver graduate-kandidaterne igennem forløbet en del af et netværk, hvor de får et dybere kendskab til banken. Vi har dage, hvor vi samler kandidaterne på tværs af de forskellige områder. Her får de muligheden for at danne netværk og lære andre at kende fra koncernen”, siger Danske Banks Senior HR-specialist Ole Bech-Petersen til Nyhedsbrevet Finans.

Fastholder medarbejderne

Set med bankens øjne er graduate-forløbet en god forretning. Det viser sig nemlig at mange af de ansatte som kommer ind i banken via graduate-forløbene bliver i banken også mange år efter at forløbene er færdiggjort.

”Det at drive bank i dag fordrer input fra mange forskellige baggrunde. Det handler om meget andet end finansiering i traditionel forstand. Ambitionen med Danske Graduate er at fremtidssikre koncernens kompetencer, så vi har adgang til de rigtige ledere og specialister. Derfor bliver graduate-kandidaterne fastansat fra starten af. Det er vores klare ønske, at de bliver hos os”, forklarer Ole Bech-Petersen, Senior HR-specialist i Danske Bank.

Mens finansieringsforløbene er mindre søgte, så er særligt HR og forretningsudvikling populære blandt ansøgerne. Et graduate-forløb hos Danske Bank varer typisk mellem et og to år.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs