Jan Ulsø Madsen direktør for BankNordik i Danmark

Jan Ulsø Madsen skal stå i spidsen for BankNordiks vækst i Danmark.

BankNordik har ansat en ny direktør for bankforretningen i Danmark. Jan Ulsø Madsen kommer fra en stilling som regionsdirektør for Østjylland i Danske Bank.

Han får ansvaret for at drive BankNordik ind i en ny vækstfase, hvor målet er flere kunder, flere indlån og på længere sigt også en bredere geografisk dækning.

BankNordik købt i februar 2010 ni af Sparbanks filialer i Jylland og på Fyn og tre i Grønland og dermed gjorde det færøske bank sin entre på det danske bankmarked.

Kapital i ryggen

”BankNordik har et stærkt afsæt for at udvikle bankforretningen i Danmark, både i de eksisterende filialer og på længere sigt også nye steder. Produkterne til både privat- og erhvervskunder er stærke og konkurrencedygtige, og banken har en høj soliditet og en god lokal forankring. Der er kapital i ryggen og penge, der meget gerne må komme i arbejde i de rette engagementer,” siger direktør Jan Ulsø Madsen i en pressemedelelse.

”BankNordik fokuserer på betjening af privatkunder og mindre og mellemstore erhvervskunder og lægger vægt på en løbende tæt dialog med alle vores kunder. Vi vil gerne udvikle langsigtede relationer og solide partnerskaber og være lydhøre over for vores kunders behov, både i gode og i dårlige tider. Denne model har givet BankNordik gode resultater – også under finanskrisen – og har sikret banken god lønsomhed og høj kundetilfredshed. Grundlæggende bliver min opgave derfor at fortsætte og udvikle BankNordiks hidtidige model her i Danmark. Nogle af nøgleordene er synlighed, dialog og stærk lokal forankring,” siger Jan Ulsø Madsen desuden i meddelen.

Erfaren direktør

Jan Ulsø Madsen har tidligere været områdedirektør og afdelingsdirektør i BG Bank og Bikuben. Og adm. direktør i BankNordik-koncernen, Janus Petersen, udtrykker - måske ikke så overraskende - stor tilfredshed med sit valget af den nye danske direktør.

”Det er en stærk profil, vi nu sætter bag rattet for den samlede danske bankforretning i BankNordik. Jan Ulsø Madsen har de helt rigtige erfaringer med forretningsudvikling og strategi i praksis, kombineret med en dyb indsigt i kravene til de lokale filialer fra både privat- og erhvervskunder.”

Fakta om BankNordik:

  • BankNordik blev stiftet for over 100 år siden på Færøerne.
  • Koncernen har bankaktiviteter i Grønland, Danmark og på Færøerne og forsikringsaktiviteterpå Island og Færøerne.
  • BankNordik koncernen havde i Q3 2010 en samlet balance på DKK 15,7 mia. og 425 medarbejdere.
  • Banken blev noteret på fondsbørsen i København i 2007.
  • Bank Nordik skiftede sidste år navn fra Føroya Banki
  • BankNordik i Danmark omfatter ni filialer i Jylland og på Fyn, som blev overtaget fra Sparbank i begyndelsen af 2010. BankNordik har bankfilialer i Haderslev, Kolding, Odense, Vejle, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Esbjerg og Varde, samt FriPension i København, som rådgiver om firmapensionsaftaler via uvildige mæglere.
  • BankNordik er underlagt det danske finanstilsyn og deltager i den danske indskydergarantifond.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også