FinansWatch

Mindre nyt - masser af arbejde

Udkastet til CRD IV medfører et behov for, at institutterne gennemgår deres forretningsmodel og sikrer, at de har de nødvendige, fleksible modeller til at lave konsekvensberegningerne, skriver Vibeke Bak Solok, partner hos PwC, i sin klumme.

EU-Kommissionen har med udkastet til det nye kapitaldækningsdirektiv (CRD IV) løftet sløret for, hvordan Basel III skal implementeres i EU. Hvad kan vi så vente af ændringer i Danmark? Vi kender jo mange af detaljerne omkring de forøgede kapitalkrav, nye likviditetsmål og fælles regler for hele EU (single rule book). Derudover er der medtaget skærpede krav til bestyrelserne og hårde sanktionsmuligheder, hvis CRD IV ikke efterleves.

Sanktioner kan blive dyre

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs