Nye kapitalkrav rusker forretningsmodellen

De kommende kapitalkrav fra EU kan kræve nye forretningsmodeller i pengeinstitutterne, mener Vibeke Bak Solok, partner i PwC.

Det kommende kapitaldækningsdirektiv vil få bankerne til at trække i arbejdstøjet.

Det mener Vibeke Bak Solok, partner i PwC, der har svært ved at se, at de danske pengeinstitutter kan undgå at gennemgå sin forretningsmodel for at sikre, at den er tilpasset den nye kapitalstruktur.

Det skriver hun i sin faste klumme på FinansWatch.

Optilmal struktur

”Langt de fleste danske institutter skal i gang med at overveje, hvordan de skal efterleve regelsættet. Mit bud er, at mange ikke undgår at gennemgå forretningsmodellen for at sikre, at den er optimal i forhold til den kapitalstruktur – og likviditetssituation – instituttet har. Og dette selv om instituttet ikke har aktuelle udfordringer med at få refinansieret statsgaranterede lån. Dette vil for nogle formodentlig medføre en ændret forretningsmodel og eller en ændret produktsammensætning,” skriver Vibeke Bak Solok, der samtidig peger på, at de kommende krav stiller kav til bankernes værktøjskasse.

”Det kræver en øget indsats på risikoområdet samt fleksible modeller til at foretage konsekvensberegninger af eksempelvis de risikovægtede aktiver og den afledte effekt på nøgletallene. Med det nye regelsæt er det bestemt ikke blevet lettere at vurdere konsekvenserne af de tiltag ledelserne overvejer, men det er nok blevet mere nødvendigt at have værktøjerne,” skriver hun.

Læs hele klummen her.

Mindre nyt - masser af arbejde

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også