FinansWatch

Fremtidens kapitalkrav er 13 procent

Baselkomiteens cykliske kapitalbuffer er ikke cyklisk og har mere karakter af et ekstra kapitalkrav end en buffer. Sådan skriver senioranalytiker i regulering og rating i Nykredit, phd. og ekstern lektor på Københavns Universitet, Lars Jul Overby, i sin klumme på FinansWatch. Læs den her:

Et af de nye værktøjer som Baselkomiteen har lanceret, er den såkaldte ’countercyclical’ kapitalbuffer. Baggrunden er, at historisk set så har finansielle kriser altid kommet i kølvandet på en kraftig kreditekspansion, samtidigt med at bankerne ikke har sat nok kapital til side i de gode tider. Bufferen vil sikre, at banker med høj udlånsvækst (og typisk høj risiko) har kapital til modstå høje tab, ligesom det mere generelt vil kunne lægge en dæmper på lånefinansierede forbrugsfester.

Ekstra polstring

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs