FinansWatch

Capinordic Bank dommen – hvilke regulatoriske takeaways?

KLUMME: Østre Landsrets principielle dom i Capinordic sagen handler ikke alene om ledelsessvigt, virksomhedskollaps og erstatningsansvar. Den handler også om bankregulering. Michael Camphausen, partner, ph.d. i CamphausenWalldén ser på dommen med regulatoriske øjne.

Mangt og meget har allerede været skrevet om Capinordic Bank-dommen, der som bekendt endte med (i første instans), at ledelsen ikke blev anset for at være ansvarlig for bankens konkurs som sådan, men i stedet ”kun” blev anset for at være ansvarlig for bankens tab på en række udlånsengagementer.

Fokus i al omtalen af dommen har ganske naturligt været på de erstatningsretlige aspekter af dommen, idet der jo netop er tale om en sag om erstatningsansvar for ledelsen og således om ledelsens ansvar – eller mangel på samme – for bankens (risikable) forretningsmodel og virkemåde, organisering og opgavefordeling, kreditgivning og bevillinger, forretningsmæssige dispositioner og skøn, udvalgte engagementer og overdragelser mv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs