FinansWatch

Minister vil hente svensk børs til Danmark

Den svenske mikrobørs Aktietorget skal til Danmark for at give den danske mikrobørs First North konkurrence, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen. Det skriver Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). | Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen/

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil have den svenske mikrobørs Aktietorget til Danmark, da den kan give den danske First North mere konkurrence og dermed gøre det nemmere at tiltrække vækstvirksomheder. Det skriver Børsen.  

"Jeg har inviteret dem til København og sagt, at jo hurtigere de kommer til København jo bedre, fordi så kan vores First North få konkurrence," siger ministeren til Børsen.

I 2016 var der 70 børsnoteringer i Sverige på First North og Nasdaq Nordic, mens der i Danmark tilsvarende var blot seks børsnoteringer.

Carsten Borring, som er noteringschef for Nasdaq i København, har svært ved at se, hvordan det skal få børserne til at arbejde hårdere for noteringer, da det kommer an på rådgiverne. For hvis rådgivere som eksempelvis Danske Bank og Nordea ikke synes, at der er penge i de små børsnoteringer, så er det svært, påpeger han. I stedet mener han, at kapitalskatten bør sænkes, at det bedre kan betale sig at investere i vækstvirksomheder.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs