FinansWatch

Ny børschef ser Mifid II sende milliarder fra dark pools til fondsbørsen

Nikolaj Kosakewitsch, Nasdaq nye adm. direktør i København, forudser voksende handel på de åbne børser som Nasdaq, når aktiehandler fra 2018 skal frem i lyset som følge af nye investorbeskyttelesregler. Det skriver Børsen.

Nikolaj Kosakewitsch afløste 1. maj Bjørn Sibbern som adm. direktør for for Nasdaq i København.

Dark pools har i de senere år tiltrukket mere og mere af aktiehandlen, også de danske aktier, hvor store investorer som fonde og pensionsselskaber kan handle større portioner uden at påvirke priserne som på de åbne børser.

Men fra 2018 skal disse handler frem i lyset, og det vil sende mere handel til de åbne børser, vurderer Nikolaj Kosakewitsch, der 1. maj afløste Bjørn Sibbern som adm. direktør for Nasdaq i København.

"Når investorbeskyttelsesdirektivet træder i kraft i starten af næste år, forventer vi, at handlen i dark pools forsvinder, indtil de åbner igen, og i mellemtiden vil volumen gå til åbne markedspladser, f.eks. Nasdaq," siger Nikolaj Kosakewitsch til Børsen.

Ifølge Nasdaq foregår omkring 7 pct. af al handel med danske aktier i dark pools. Det svarer til omkring 140 mia. kr. om året, viser Børsens beregninger. Mifid II’s regler om investorbeskyttelse træder i kraft 3. januar 2018.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere