FinansWatch

Fondsbørsen har fundet Bjørn Sibberns afløser

Nasdaq henter Nikolaj Kosakewitsch fra Carnegie Investment Bank ind som ny chef for Københavns fondsbørs. Opdateret.

Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Det har længe været kendt, at Bjørn Sibbern stopper som dansk chef for fondsbørsen i København for at hellige sig nye opgaver for Nasdaq i New York.

Nu meddeler Nasdaq, at man har fundet afløseren.

Det bliver Nikolaj Kosakewitsch, som kommer fra en stilling som aktiechef i Danmark hos Carnegie Investment Bank.

Foruden at være administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen skal han også være chef for Nasdaqs europæiske aktiekunder. Her vil han referere til Lauri Rosendahl, Nasdaqs chef for European Equities og øverste chef for Nasdaq Nordic.

"Nasdaq har skabt enormt momentum på tværs af Norden, hvor Danmark har bidraget med to af verdens største børsnoteringer sidste år," udtaler Lauri Rosendahl.

"Nikolaj kommer med solid erfaring fra det danske og nordiske kapitalmarked og en reel indsigt i værdipapirhandel - herunder en forståelse for de institutionelle slutinvestorer. Jeg er sikker på, at han bliver et stærkt supplement til Nasdaq-holdet," lyder det videre.

Selv siger Nikolaj Kosakewitsch, at han glæder sig til at overtage jobbet – hvilket sker 1. juni 2017 – i en tid, hvor de europæiske kapitalmarkeder udvikler sig hurtigt.

Nikolaj Kosakewitsch.jpg
Foto: Carnegie Investment Bank PR

"Der er masser af muligheder for at videreudvikle det lokale danske marked, og Nasdaq København vil spille en vigtig rolle i det arbejde. Desuden gør konkurrencesituationen i Europa og det nye regulatoriske miljø på området denne stilling meget spændende, og jeg ser frem til at se industrien, som jeg kender godt, fra en ny vinkel," udtaler han.

Nikolaj Kosakewitsch har mere end 20 års erfaring fra de finansielle markeder. Inden jobbet i Carnegie, hvor han har været siden 2012, har Kosakewitsch blandt andet arbejdet i Nordic Sales hos SEB og som trader hos Alfred Berg ABN Amro. Han er uddanet fra CBS i 1997 og har desuden en Global Executive MBA fra Insead.

Bjørn Sibbern er som nævnt på vej til New York som Executive Vice President of Global Information Services, men den afgående chef vil dog være rådgiver for Kosakewitsch i en overgangsperiode, skriver Nasdaq i meddelelsen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere