Svensk børsrådgiver om børsmarked: I har et problem, Danmark

Det svenske corporate finance selskab Västra Hamnen er et af de selskaber, der sender danske virksomheder på børsen i Sverige. Det danske børsmarked fungerer dårligt, lyder kritikken. Det skriver Børsen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I Sverige står svenske corporate-finance-huse klar til at tage imod mindre danske virksomheder, som vil børsnoteres i Sverige. Det gælder blandt andet Malmø-baserede Västra Hamnen Corporate Finance. Det skriver Børsen.

"Det kom som en stor overraskelse for os, at markedet for børsnoteringer fungerer så dårligt i Danmark. I Sverige har vi selv i de dårlige år ti-20 noteringer," siger Per Lönn, vicedirektør hos Västra Hamnen til Børsen.

Her begyndte man  i 2014 at se en forretning i at notere danske virksomheder i Sverige og har siden været inde over børsnoteringen af flere danske virksomheder på den svenske minibørs First North. I 2016 havde Västra Hamnen øje på seks-syv danske virksomheder og er i øjeblikket i dialog med tre med svenske børsdrømme.Per Lönn fortæller, at konkurrencen om de danske selskaber er stor, men at man ikke møder danske rådgivere i markedet.

Siden 2012 er der ifølge Børsen kommet 104 noteringer på den svenske First North. I samme periode kom der fire på den danske First North. Ifølge Per Lönn er den danske kapitalbeskatning på 42 pct. den primære årsag til, at børsmarkedet for mindre virksomheder ikke fungerer i Danmark. I Sverige er satsen på 30 pct. Dertil kommer, at Sverige i 2012 indførte en Investeringssparekonto (ISK) for at øge privates incitament til at investere i aktier. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har tidligere sagt, at han vil undersøge, om Danmark kan kopiere den svenske model, der giver lavere beskatning på aktiegevinster.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også