FinansWatch

EKF, Vækstfonden og DGIF fusioneres i ny statslig superfond

De tre fonde sammenlægges nu i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (Deif) for at skabe synergier, der skal bane vejen for endnu bedre finansieringstilbud til danske vækst- og eksportvirksomheder.

Peder Lundquist, adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit. | Foto: PR/EKF

Fremover skal danske iværksættere og eksportvirksomheder kun gå et sted hen for at finde investering i stedet for tre.

Med den netop vedtagede reformpakke "Danmark kan mere I", er det nemlig blevet besluttet at fusionere EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, DGIF, i den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Deif.

"EKF Danmarks Eksportkredit ser frem til etableringen at den nye, stærke fond. EKF har nu i 100 år stået klar til at forsikre, finansiere og skabe resultater sammen med dansk erhvervsliv. Det glæder vi os til at fortsætte med under Danmarks Eksport og Investeringsfond – til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv," siger Peder Lundquist, adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit, i en meddelelse.

Regeringen kom oprindeligt på banen med forslaget om at sammenlægge de tre fonde i efteråret.

"Som en samlet enhed i form af Danmarks Eksport- og Investeringsfond kan vi fremover tilbyde danske virksomheder et bomstærkt og sammenhængende finansieringstilbud," siger adm. direktøri Vækstfonden, Rolf Kjærsgaard.

Ifølge de tre fonde vil der blive trukket på alles styrker for at samle det bedst mulige finansieringstilbud til danske virksomheder.

"Danske virksomheder har et unikt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling og bringe deres produkter og løsninger til det globale marked. Ved at trække på de mange, gode erfaringer fra indsatsen i Danmarks Grønne Investeringsfond kan vi være med til at drive innovation og udvikle fremtidens grønne løsninger, og det arbejde glæder vi os til at fortsætte som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond," siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Danmarks Eksport- og Investeringsfond forventes klar med det første offentlige finansieringstilbud i januar 2023.

Emilie Turunen var en af bankernes største kritikere, inden hun blev en del af Nykredit: Nu ser eks-politikeren en gylden mulighed 

EKF og forsikringsselskaber forlænger genforsikringsaftale 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs