FinansWatch

Emilie Turunen var en af bankernes største kritikere, inden hun blev en del af Nykredit: Nu ser eks-politikeren en gylden mulighed

Emilie Turunen var en af finanssektorens største kritikere, inden hun i 2014 - ganske opsigtsvækkende - skiftede til Nykredit. Her er hun steget i graderne og kommer nu med en opfordring til den sektor, hvor hun, der før var en fremmed fugl, i dag føler sig hjemme, om at gribe muligheden for at spille en nøglerolle i den grønne omstilling.

Emilie Turunen landede i en mediestorm af større styrke, da det i 2014 stod klart, at politikeren, der både har været i SF og S, nu skulle være en del af Nykredit, der ellers tilhører den sektor, hun havde kritiseret i skarpe vendinger. Kritikken fortryder hun ikke, men Emilie Turunen ville i dag ønske, at hun - og resten af debatten - havde givet mere plads til nuancerne. | Foto: Nykredit // PR

I de syv år, der er gået, siden Emilie Turunen forlod dansk politik for at blive cheflobbyist hos Nykredit, har hun holdt sig ude af offentlighedens søgelys.

Gennem årene er hun steget i graderne i den finansverden, hun tidligere gjorde en dyd ud af at kritisere, og sidder nu som underdirektør i Nykredit, hvor hun blandt andet har stået for Nykredits store samarbejdsaftale med Codans Privatsikring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs