FinansWatch

Cheføkonom: Forslag fra risikoråd er "lidt ærgerligt for selve ideen bag afdragsfrie lån"

Forslag fra Det Systemiske Risikoråd vil i praksis begrænse muligheden for at høvle af på bankgæld for de mest forgældede boligejere. Det er ellers "god latin" at afdrage på dyrere før billigere lån, påpeger chefanalytiker.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis et forslag fra Det Systemiske Risikoråd om begrænsning af afdragsfrie lån bliver til virkelighed, vil de mest forgældede boligejere skulle afdrage på realkreditlån, uanset om de har også har banklån som en del af boligfinansieringen.

Forslaget giver løftede øjenbryn flere steder i den finansielle sektor, hvor både Realkredit Danmark og Totalkredit fremhæver, at det kan være en fordel at afdrage på den dyre gæld først.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs