FinansWatch

Lars Rohde om boligindgreb: "Man har også et ansvar, når man ikke gør noget"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har afvist Det Systemiske Risikoråds henstilling om at begrænse adgangen til afdragsfrie lån. Derved påtager regeringen sig et ansvar, ligesom den ville gøre ved at foretage indgreb, siger formand for rådet til Berlingske.

Lars Rohde, direktør for Nationalbanken og formand for Det Systemiske Risikoråd. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis regeringen vælger at sidde Det Systemiske Risikoråds henstilling om begrænsning af afdragsfrie lån overhørig, så påtager regeringen sig et ansvar, lyder det fra formand for rådet og direktør for Nationalbanken, Lars Rohde, over for Berlingske.

"Vi har en opgave, og det er at give råd. Det har regeringen fået. Der er nogle regler for, hvordan det skal håndteres. Men man påtager sig et ansvar, når man gør noget, men man har også et ansvar, når man ikke gør noget," siger Lars Rohde til Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs