FinansWatch

Bankernes tab fra Archegos-sammenbrud overstiger 10 mia. dollar

Over 10 mia. dollar i tab er foreløbig resultatet af Achegos' kollaps. | Foto: Thomas Borberg

Sammenbruddet af den amerikanske hedgefond Archegos Capital i sidste måned har sat dybe spor hos flere banker.

Nu overstiger bankernes samlede tab fra kollapset 10 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Archegos Capitals fald er ifølge avisen et af de mest spektakulære på Wall Street og har allerede resulteret i store tab hos ellers så normalt respekterede banker som Credit Suisse og Morgan Stanley - de to banker har henholdsvis rapporteret om tab på 5,4 mia. dollar og 911 mio. dollar.

Det samlede tab overstiger nu 10 mia. dollar efter den japanske storbank Nomura melder om et tab på 2,9 mia. dollar, mens schweiziske UBS melder om et tab på 861 mio. dollar efter opløsningen af hedgefonden.

Hændelsen har ført til flere beskyldninger af de otte involverede banker og adskillige efterforskninger af bankernes risikostyring er igangsat fra myndigheder i USA, Storbritannien og Schwiez, skriver avisen.

Ifølge personer der er bekendte med sagen, har Nomura, som en direkte konsekvens af kollapset, valgt at suspendere Dougal Brech, der er chefen af den primære mæglervirksomhed.

Samtidig har det store tab ødelagt japanske Namuras håb, om det der ellers skulle være et rekordår med overskud drevet hovedsageligt af bankens amerikanske forretning, skriver Financial Times.

Mere fra FinansWatch

Bankdirektør i Djursland har argumenterne for rentejustering klar

Både privatkunder og erhvervskunder i Djurslands Bank modtager fra sommer nye rentevilkår på deres opsparing. "Når vores indlån fortsat stiger med den kraft, det gør, så er vi nødt til at gøre noget," lyder forklaringen fra adm. direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen.

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs