FinansWatch

Kun få nye investorer er hoppet på aktiesparekontoen

Det er efter tre måneder stadig småt med nye danske investorer, der har oprettet en såkaldt aktiesparekonto, der ellers havde til hensigt at fremme investeringskulturen i Danmark.

Foto: Colourbox

Kun 0,2 pct. af danskerne, som ikke tidligere har investeret i aktier, har oprettet en såkaldt aktiesparekonto, der gik i luften ved årsskiftet. Det skriver Børsen på baggrund af en analyse fra Dansk Erhverv.

Aktiesparekontoen, hvor man kan investere op til 50.000 kr. i børsnoterede aktier eller danske aktiebaserede fonde til en skat på 17 pct., havde ellers til formål at højne investeringskulturen blandt danskerne.

Selv om der kun er gået små tre måneder siden lanceringen, mener Michael Møller, økonomiprofessor på CBS, at tallene er et udtryk for, at aktiesparekontoen er en fiasko, og Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, er også ærgerlig over den træge udvikling:

"Det er selvfølgelig et relativt lavt tal, men det er ikke så overraskende. Det er en stor opgave at få ikke-interesserede danskere til at interessere sig for deres penge," siger han til avisen.

Dansk børschef tror på effekt af ny aktiesparekonto

Nordnet dropper at tilbyde ny aktiesparekonto i Danmark

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs