FinansWatch

Etiske overvejelser giver Hyldahl nye udfordringer

Som forvalter af danskernes opsparing er det ikke længere nok at skabe afkast, man må gøre det på en etisk forsvarlig måde, fortæller ATP-direktør Christian Hyldahl til Business.dk.

Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen
Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Der er stadig skarpere og skarpere fokus på investeringspolitikken fra de danske, og det fylder en stadig større del af arbejdsdagen for ATP-chefen Christian Hyldahl, der forvalter pensionsmidler for fem mio. danskere.

Det fortæller direktøren til Business.dk.

Professor Ole Thyssen eksemplificerer udfordringen med, at mens olie, våben og porno ikke er ulovlige at investere i, er det områder, der bliver sværere at forsvare overfor medlemmerne.

"Vi er til for at skabe afkast til vores medlemmer. Det skal selvfølgelig gøres på en ordentlig måde, men det handler om at finde en balance mellem hensynet til afkast og investeringsfleksibilitet på den ene side og hensynet til at være ansvarlig og aktiv investor på den anden," siger Christian Hyldahl til mediet.

Han bakkes op ad professor Ole Thyssen, der ligedes oplever, at etikken og den gode samvittighed fylder mere i snakken om investeringer.

 

Hvordan bliver fremtiden for ansvarlige investeringer?

Bæredygtige investeringsfonde halter efter i ny rating

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere