FinansWatch

Hvordan bliver fremtiden for ansvarlige investeringer?

Talere fra ind- og udland med viden om samspillet mellem de finansielle markeder og bæredygtige investeringer gæstede tirsdag Charlottehaven, da FinansWatch og AMWatch afholdt Nordic Investment Forum. Årets tema var The Future of Responsible Investments.

Sampensions investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen, ATP's ESG-chef, Ole Buhl, og norske Storebrands chef for bæredygtige investeringer, Matthew Smith, diskuterede implementering af ESG-kriterier i forhold til passive investeringsporteføljer. Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Hvordan bliver fremtiden for ansvarlige investeringer, hvad er en såkaldt grøn obligation - og hvordan implementerer man ESG-kriterier i passive investeringsprodukter?

Det var blandt de spørgsmål, som en række prominente gæster fra nær og fjern forsøgte at besvare, da Nordic Investment Forum for første gang nogensinde løb af stablen tirsdag.

Konferencen var arrangeret af FinansWatch og AMWatch i samarbejde med Relevent og blev afholdt på konferencecentret Charlottehaven i den københavnske bydel Østerbro.

Programmet blev indledt af John Elkington, hvis CV blandt andet tæller serieentreprenør, bestseller-forfatter samt opfinder af udtrykket "The triple bottom line", der handler om, at en virksomheds bundlinje også bør vurderes ud fra dens sociale og miljømæssige påvirkning - og ikke kun den økonomiske bundlinje.

Elkington fandt på udtrykket i 1994 - altså lang tid før, at begrebet ansvarlige investeringer blev kendt.

Nedenfor følger en billedserie fra konferencen.

elkingotn.jpg
John Elkington, grundlægger af Volans Ventures, forfatter, bestyrelsesformand for The London Social Stock Exchange.

edit.jpg
Rob Drijkoningen fra Neuberger Bermans Emerging Market Debt-team talte om, hvordan den amerikanske kapitalforvalter integrerer ESG, når de vurderer lande og selskaber i udviklingslande.

sean edit.jpg
Sean Kidney, direktør og grundlægger af Climate Bonds Initiative, talte om nødvendigheden i at accelerere den grønne omstilling. Alternativet er, ifølge ham, menneskehedens undergang.

_DSC1186.jpg
Anders Lyngaa Kristoffersen, chef for Impact Investments i Velux-fondene, var en af de mange, der stillede spørgsmål indlægsholderne.

LykkeInvForum_edit.jpg
Konferencens moderator var journalist ved AMWatch Lykke Ogstrup Lunde.

rer.jpg
Anne-Louise Thon Schur, partner i SDG Invest, talte om, hvordan SDG har valgt at navigere mellem de mange forskellige ESG-ratings, der efterhånden er.

ulrikka es.jpg
Danske Banks nye bæredygtighedschef, Ulrika Hasselgren, afsluttede konferencen med et indspark om, at ansvaret for ansvarligheden i investeringerne bør ligge hos porteføljeforvalterne.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere