FinansWatch

København går frem på liste over finansmekkaer

På den seneste rangliste over de største finansbyer er København rykket hele ni pladser frem og nærmer sig Stockholm, der lige nu er Nordens finanshovedstad.

London er fortsat rangeret som finanshovedstaden i verden.

Det viser den nye rangliste med navnet Global Financial Centres Index 22, som blev offentliggjort mandag. København er rykket hele ni pladser frem og er nu placeret som 43.

Flere banker og finansselskaber har dog meldt ud, at man på grund af brexit har planer om at flytte arbejdspladser fra netop London til en anden europæisk by.

Derfor kan ranglistens toer, New York, eller en anden by kravle op på førstepladsen, hvis finansselskaberne i stor stil ser mod andre byer end London.

Stockholm stadig størst i Norden

Listen viser, at titlen som Nordens finanshovedstad sidder Stockholm på, da den svenske hovedstad indtager 39. pladsen – fire placeringer bedre end København.

Set ud fra ranglistepoint nærmer København dog sig den svenske hovedstad. For et halvt år siden var København syv ranglistepoint efter. På den aktuelle liste er svenskerne fem point foran.

Finlands hovedstad Helsinki er til gengæld faldet en placering tilbage som nummer 83. Det ændres der dog nok på, fordi Nordens største Bank, Nordea, i sidste uge tog en beslutning om at flytte hovedsædet fra Stockholm til netop Helsinki.

Ranglisten er siden 2007 blevet udarbejdet af tænketanken Z/Yen. Byernes rating baseres på fem parametre, som er erhvervsmiljø, udviklingen i den finansielle sektor, tilgængeligheden af dygtige medarbejdere, infrastruktur samt omdømme og generelle faktorer.

Brexit giver op til 88.000 nye job i Frankfurt

Medie: Frankfurt er favorit til britiske finansjob

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere