FinansWatch

Brexit kan tvinge skotsk storbank til udvidelse i Holland

Et såkaldt hårdt brexit kan tvinge endnu en britisk bank til at pakke flyttekasserne og rykke en del af forretningen til et EU-land.

Foto: Alastair Grant/AP/Polfoto/Arkiv

Royal Bank of Scotland kan ende med at skulle bruge sin afdeling i Amsterdam til at betjene britiske kunder, afhængigt af hvor hård skilsmissen mellem Storbritannien og EU bliver. Det har banken meddelt i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, skriver Financial Times.

Dermed følger banken trop på en række andre storbanker, som vil flytte aktiviteter fra Storbritannien til et andet europæisk land for at fastholde adgangen til EU efter Brexit.

Bankens administrerende direktør, Ross McEwan, fortæller, at storbanken går med planer om at benytte dens hollandske banklicens for at kunne betjene kunderne i investeringsplatformen NatWest Markets bedst muligt efter Brexit. Banklicensen kommer fra købet af den hollandske bank ABN Amro, som skete før finanskrisen.

"Det vil ikke være en stor operation, men udelukkende for at betjene britiske kunder, der har brug for at operere i EU og omvendt," siger Ross McEwan til Financial Times.

En flytning af NatWest Markets-aktiviteterne vil kræve en del nye medarbejdere. Ifølge bankdirektøren skal staben udvides fra den nuværende ”håndfuld” til godt 150 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere