FinansWatch

Orkanerne Harvey og Irma kan bremse Yellens rentestigning

De økonomiske effekter af de to orkaner kan betyde, at USA's centralbank holder renten i ro resten af året, skriver CNBC, som har talt med personer fra finansmarkedet.

Foto: /ritzau/David J. Phillip

Det har været en hård sommer for USA, som er blevet ramt af de to orkaner Harvey og Irma.

Orkanernes ødelæggende hærgren kaster en række økonomiske forstyrrelser af sig, som kan få betydning for den amerikanske centralbanks, Federal Reserve, rentepolitik.

Det skriver nyhedsmediet CNBC, som har talt med flere folk fra finansbranchen.

"Jeg tror, ​​det kan være en undskyldning for Federal Reserve om at holde tilbage fra at hæve renten. Jeg tror det vil være en logisk konklusion," udtaler Hugh Young, som er chef for den asiatiske forretning hos Aberdeen Standard Investments, til CNBC.

Det var ellers forventet, at USA's centralbankschef Janet Yellen ville hæve renten i løbet af året for at stabilisere den ophedede økonomi.

Orkanernes har ødelagt flere tusinde amerikaners hjem og smadret infrastruktur i staterne Louisiana, Texas og Florida. Det kommer til at ramme forsikringsselskaberne på pengepungen.

Kapitalanalytiker Elyse Greenspan fra Wells Fargo Securities vurderer over for CNBC, at den amerikanske forsikringsbranche kan stå til at tabe omkring 60 mia. dollars - 40 mia. dollars fra Irma og 20 mia. dollars fra Harvey.

Både Goldman Sachs og Bank of America-Merrill Lynch har skåret deres vækstfremskrivninger ned for tredje kvartal med henholdsvis 1 procentpoint og 0,4 procentpoint på grund af orkanen Harvey, som ramte Texas og Louisiana.

Forsikringsselskaber tog teten efter orkanen Irma

Orkanen Harvey skyller kvart milliard ud af danske sygeplejerskers pension

Forsikringsselskaber tygger på omkostningerne fra Harvey

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere