Obligationer: Nordkoreansk missiltest sendte renten ned

Investorerne havde fokus på de politiske spændinger som følge af Nordkoreas missiltest, og de danske obligationsrenter endte med et fald tirsdag.
Foto: Vincent Yu
Foto: Vincent Yu
AF RITZAU FINANS

De danske obligationsrenter endte med et fald tirsdag, hvor investorerne særligt fokuserede på de politiske spændinger som følge af Nordkoreas missiltest, der skabte fornyet usikkerhed på finansmarkederne.

I lande som Tyskland, Frankrig, Holland, Sverige, Schweiz, Belgien og Spanien var der ligeledes faldende renter, efter at Nordkorea affyrede et missil over japansk territorium, hvilket fik markedsdeltagerne til at gå i sikkerhed i blandt andet statsobligationer, sikre valuta og guld.

"Vi ser et klassisk "risk off"-mønster, efter at Pyongyang (hovedstaden i Nordkorea, red.) affyrede den ballistiske missil," sagde Rene Albrecht, analytiker i DZ Bank, til Reuters ved middagstid.

Tirsdag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i lidt over 0,47 pct. Det var på linje med niveauet ved handelsstart og 2 basispoint lavere i forhold til niveauet ved dansk lukketid mandag.

I løbet af formiddagen lå renten kortvaring under 0,45 pct., men i løbet af dagen rettede den en smule. Det samme billede tegnede sig på aktiemarkedet, hvor kursfaldet blev mindre i løbet af dagen.

Dagens vigtigste nøgletal landede fra USA tirsdag eftermiddag, da der kom nyt om forbrugertilliden.

Den amerikanske forbrugertillid i august overraskede positivt med en stigning til 122,9 fra 120,0 i måneden forinden. Det var mere end de 120,7, som økonomerne havde forventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Samtidig blev tallet for juli revideret til 120,0 fra 121,1 i den tidligere måling.

Forbrugertilliden i USA har vist en stigende tendens i år, efter at den i januar blev den opgjort til 111,6.

Tirsdag morgen kom der også tal for forbrugertilliden i september fra Europas største økonomi - den tyske. Den steg til 10,9 mod en forventning om et uændret indeks på 10,8 ifølge Bloomberg News.

Forbrugertilliden i Tyskland er steget konstant siden april og befinder sig på det højeste niveau i opgørelsens levetid.

Efterfølgende blev en foreløbig opgørelse over BNP-væksten i Frankrig offentliggjort, og her landede væksten på 1,7 pct. på årsbasis, hvilket var en smule under væksten på 1,8 pct., som var ventet blandt økonomerne. Væksten sammenlignet med første kvartal landede dog som ventet på 0,5 pct.

Resten af ugen byder på en lang række nøgletal, mens der bygges op til fredagens amerikanske jobrapport.

Onsdag fremlægges forløberen for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer den første reviderede BNP-vækst for andet kvartal, og torsdag er der data for personlig indkomst og privatforbrug, PCE-prisdeflator, Chicago PMI og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Fredag rundes ugen af med et fyrværkeri af tal for jobskabelse, arbejdsløshed, lønninger, PMI industri, ISM industri, Michigan-tillidsindeks og anlægsinvesteringer.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også